Verkoper retroversie PS5 ontvangt doodsbedreigingen en stopt verkoop

Verkoper retroversie PS5 ontvangt doodsbedreigingen en stopt verkoop

Het bedrijf SUP3R5 verkocht online PlayStation 5-consoles met een retro-uiterlijk. Nadat werknemers doodsbedreigingen ontvingen, is men gestopt met de verkoop.

Het bedrijf, dat geen banden heeft met Sony, liet via een statement op Twitter weten dat het team sinds vrijdag "geloofwaardige bedreigingen jegens hun veiligheid" ontving. Inmiddels is heel het Twitter-account offline gehaald. De website is nog wel live, maar het lijkt niet meer mogelijk om de console te kopen.

Daarop besloot men bij SUP3R5 de meer dan driehonderd gereserveerde PS5-consoles te annuleren. De diskdriveloze versie stond voor 650 dollar te koop, en de console met diskdrive was 750 dollar. Alle mensen krijgen hun geld terug.

De reden voor de bedreigingen zou zijn dat een aantal bestellingen van consumenten niet goed was verwerkt, waardoor niet iedereen aan de PS5 met een retro-uiterlijk kon komen. De nieuwe console van Sony is wereldwijd nog altijd lastig verkrijgbaar.

 
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Maar serieus... wat is dat toch de laatste tijd met die doodsbedreigingen jegens studios/de bazen daarvan of zelfs de directe ontwikkelaars? Ik vind het verschrikkelijk. Ja, ik snap de teleurstelling als je er geen kunt kopen of als er iets mis gaat met je bestelling. Maar doodsbedreigingen? De wereld waar we in leven wordt echt steeds gekker... allemaal mede (of eigenlijk voornamelijk) door Social Media.

0

@Godjira voor social media was het alleen mogelijk om je mening te uiten als je op een zeker level zat. Door social media heeft iedereen toegang dus ook de gekkies helaas.

0
test

@Roy36NL Ja, dat is ook wat ik bedoelde eigenlijk. Social Media heeft dit gedrag wel deels "aangewakkerd" naar mijn mening. Daarvoor was het in ieder geval meer moeite, wat in veel gevallen teveel moeite was voor het overgrote meerendeel. Het is te triest voor worden dat om games, consoles, etc. doodsbedreigingen gedaan worden :O

0

@Godjira Nee, de wereld was al gek, je wordt steeds meer bewust van het walgelijke gedrag van mensen...

0

Jeetje zeg. Dat is toch belachelijk. Zonde, ik vind het mat zwarte uiterlijk van deze versie veel mooier dan het witte glossy plastic van het origineel.

0

Aanbevolen voor jou