Valve stopt ondersteuning Dota 2-toernooi wegens drugstest | Gamer.nl

Valve stopt ondersteuning Dota 2-toernooi wegens drugstest | Gamer.nl

Valve laat weten niet langer het Dota 2-toernooi, dat in de Filipijnen plaats zou vinden, te ondersteunen.

Het Galaxy Battles 2018 Dota 2-toernooi had het derde Major-evenement moeten zijn van het seizoen met een prijzenpot van 1 miljoen dollar (0,83 miljoen euro). Ook zouden er Pro Circuit-kwalificatiepunten te winnen zijn voor The Internationals (TI). Sinds kort zijn echter nieuwe wetten doorgevoerd in het land, waardoor alle e-sporters en atleten door een drug creening moeten. Hierbij wordt getest op het gebruik van crystal meth en marihuana.

Hoewel het toernooi nog steeds gepland staat voor 15 januari wordt deze dus niet meer ondersteund door Valve. In een blogpost laat het bedrijf weten niet akkoord te gaan met de "onredelijke eisen" om het land binnen te komen:

"De besli ing is gebaseerd op deze nieuwe reglementen die de overheid van de Filipijnen op alle spelers legt. Wij zijn van mening dat deze drugstesten een inbraak zijn op de privacy van spelers. Het toernooi zal nog steeds plaatsvinden, maar dan zonder ondersteuning van Valve en Dota Pro Circuit. Het spijt ons voor iedereen die van plan was om deel te nemen aan het evenement."

Als gevolg van de besli ing hebben vier van de zestien gekwalificeerde teams zich al teruggetrokken uit het toernooi, waaronder de internationale kampioen Team Liquid. Of er nog nieuwe deelnemers komen de mi ende teams te vervangen is onduidelijk.

Wel blijkt Valve nog in overleg te zijn met de organisatie van het evenement om te kijken of er geen manier is toch "een Major te organiseren met de gekwalificeerde teams en beloofde Pro Circuit-punten".

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou