Update: 3DS-hack nu te installeren | Gamer.nl

Update: 3DS-hack nu te installeren | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Spelers moeten een retail- of digitale kopie van het spel Cubic Ninja hebben. Hier zit een beveiligingslek in die de hack mogelijk maakt. De game moet wel elke keer opgestart worden om de hack te kunnen gebruiken. Cubic Ninja is niet meer in productie, maar nog wel te koop. Update: het spel is uit de Japanse eShop verwijderd, dit was de enige digitale versie van het spel die te koop was. Daardoor zijn de prijzen van deze game flink gestegen op sites als Amazon.

De hack maakt het mogelijk onofficiële apps op een sd-kaart te plaatsen en deze via het Homebrew-kanaal op te starten. De maker van de hack geeft aan dat hij niet verantwoordelijk wil zijn voor het illegaal downloaden en spelen van 3DS-games. "Het maakt mij niet uit als mensen games illegaal downloaden, maar ik wil daar geen onderdeel van uitmaken", zegt Rabet tegenover Eurogamer. Het is momenteel niet mogelijk om illegale games te spelen met de hack.

In een verklaring heeft Nintendo gezegd "de nodige technische en juridische stappen" te nemen om "de beschikbaarheid van illegaal downloaden tegen te gaan en intellectuele eigendommen te beschermen".


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou