Meerdere games verdwijnen tijdens uitverkoop op Epic Games Store

Meerdere games verdwijnen tijdens uitverkoop op Epic Games Store

Epic Games heeft een grote uitverkoop aangekondigd met flinke kortingen. Het leek prima te gaan tothref="https://kotaku.com/publishers-pull-their-games-from-epics-store-during-its-1834828248" rel="noopener noreferrer" target="_blank"><b> twee titels ineens verdwenen</b></a> uit de store.

De eerste game die verdween was Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2. Waarom de game ineens verdween was voor niemand echt duidelijk. Een vertegenwoordiger van Epic vertelde enkel aan Kotaku dat de uitgever van de game, Paradox, op het laatste moment ervoor koos om niet mee te doen aan de uitverkoop. Momenteel is de game niet meer te vinden in de winkel, maar de game keert later weer terug.

Epic geeft aan alle uitgevers te respecteren in de keuze om mee te doen of juist niet. Gebruikers die de game hebben aangeschaft in de periode dat deze beschikbaar was met korting, krijgen de game ook voor de kortingsprijs. Paradox wilde verder niet ingaan op wat er precies aan de hand is, maar verwees wel naar een thread op ResetEra.

In de thread gaat de directeur van Epics publicatiestrategie, Sergey Galyonkin, verder in op wat er precies gebeurd is. “We zijn op dit moment in discussie met Epic over de tijdelijke verwijdering van Vampire: the Masquerade – Bloodlines 2 uit de Epic store. De game komt snel terug! Aankopen die zijn gedaan tijdens de Epic Mega Sale, zullen gewaardeerd worden”, leest het statement.

De andere game die verwijderd werd was Oxygen Not Included, een survivalgame die zich afspeelt in de ruimte. Spelers die de pagina van de game bezochten, kregen een 404-error te zien. Ontwikkelaar Klei Entertainment heeft nog geen uitspraken gedaan over de keuze.

Het verwijderen van beide games is opvallend, aangezien Epic zegt zelf de 10 dollar/euro korting zegt te dekken voor games boven de 15 euro.

De Epic Games Store is recent regelmatig in het nieuws vanwege uitgevers die hun games tijdelijk exclusief uitbrengen in de winkel. Ook werd bekend dat de Fortnite-maker de PC Gaming Show sponsort tijdens E3 2019.

Vampire

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Van de week nog 10 euro terug gehad vanuit de Epic Store, omdat de prijzen gedaald waren, wegens een aanpassing. Dat vind ik dan toch wel weer netjes. Zeker omdat ik die games toch alweer een tijdje had.

0
test

@Teknootje wow, dat gebeurd dus echt niet op steam.

0
test

Dus als je als publisher met je game niet mee wilt doen aan een uitverkoop die voor alles in de EGS geldt, moet je je game maar tijdelijk uit de EGS halen? Belachelijk.

0
test

@poklaan denk dat dat nog een probleem is van het systeem, en verwacht dan ook dat het de volgende sale opgelost is.

0

Aanbevolen voor jou