'Tientallen werknemers Europese arm van PlayStation ontslagen'

'Tientallen werknemers Europese arm van PlayStation ontslagen'

Sony Interactive Entertainment zou tientallen Europese werknemers hebben ontslagen.

Dat meldt Videogameschronicle. Op Twitter bevestigen diverse voormalige werknemers het nieuws. Het zou gaan om Sony Interactive Entertainment Europe in Londen. Werknemers van de Noord-Amerikaanse divisie van Sony Interactive zouden zijn langsgekomen om de ontslagen aan te kondigen.

De ontslagen zouden dinsdag zijn gevallen, op dezelfde dag dat Sony meer details over de PlayStation 5 naar buiten bracht. Daarbij zouden werknemers voordat het slechte nieuws werd gebracht geen benul hebben gehad van de mogelijke ontslagronde.

De Amerikaanse arm van Sony Interactive zou steeds meer invloed binnen het bedrijf krijgen. Voorheen zouden de verschillende regio hun eigen keuzes binnen marketing kunnen maken, maar dit zou steeds meer centraal worden getrokken en vanuit de Noord-Amerikaanse divisie worden geregeld.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ze zijn nu mensen aan het ontslaan, zodat ze de PS5 goedkoper op de markt kunnen brengen, en weer goedkoper zijn dan XBox. :)

0
test

@Exalian-1 Kan me herhinneren dat de standaard xbox one net zo duur of iets goedkoper was in vergelijking met de PS4, en vorige generatie was de PS3 veel duurder dan de xbox 360 :)

0
test

@MelvinChowder Bij de x360 en de ps3 was er wel en groot verschil. De eerste 360 had geen HDMI en Bluray. En dacht de 60gb editie van de ps3 kon sommige ps2 games afspelen. maar duur was ie zeker.

0

@MelvinChowder Nope, PS4 399 XO 499 (alleen als pakket met KINECT) Ik heb dat ding uit Engeland laten komen met Titanfall, maar de Kinect koste gewoon 10% processing power!!! Dus weg met dat ding! De launch van Xbox was te bizar dom voor woorden (ik ben een xbox fan).

0
test

Typisch weer de media... Drama opzoeken "tientallen" ontslagen, ja dus? Er wordt nergens genoemd wat de totale omvang is van het het bedrijf, nergens wordt genoemd of het binnen 1 afdeling is of meerdere afdelingen. Als er 300 mensen werken en 22 mensen worden ontslagen is dit echt niet zo raar. Het is een bedrijf en de normale gang van zaken. Alsof je iemand hoort als er 3 man worden ontslagen in een supermarkt wat bestaat uit 24 man, hoor je niemand. Laat bedrijven gewoon lekker hun ding doen, het zal niet onnodig geweest zijn. Een bedrijf ontslaat echt niet onnodig personeel want ook bij voldoende personeel zijn hun gebaat. Heel dat twitter platform blij dat ik er niks op doe aandacht zoekers, als je werkzaam bent geweest bij Sony Playstation vind je zo een nieuwe baan tenminste als je een beetje gepresteerd hebt... Anders heb je het nog aan jezelf te danken ook

0

@racerozzy hehe je hebt gelijk, mij is helemaal ook niet duidelijk wat deze mensen hebben gedaan en wat ze dus bij droegen? Soms moet je (helaas voor een aantal werknemers) herstructureren, zodat je de bedrijfskoers kan bijstellen.

0

@racerozzy "Many employees worked at marketing and public relations. Unfortunately, the lay offs also affected US creative services team." HIermee gaat Sony denk ik toch meer de kant van Microsoft op, Amerika bepaalt wat er in de rest van de wereld gebeurt. Ik heb dat altijd jammer gevonden, want Playstation was veel zichtbaarder dan Xbox in Europa. PS sponsort de champions league, dat zou best eens komen te vervallen als dit zo doorgaat.

0

Aanbevolen voor jou