Tien jaar geleden: GameCube komt in maart naar Europa | Gamer.nl

Tien jaar geleden: GameCube komt in maart naar Europa | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Nintendo brengt de Gamecube in maart naar Europa

Uit een gelekte brief van de Nieuw Zeeland-afdeling van Nintendo bleek tien jaar geleden dat de Nintendo GameCube in maart van 2002 in Nieuw Zeeland zou verschijnen. Dat impliceerde dat de console rond die tijd ook in Europa verschijnt, gezien de releasedata van Nieuw Zeeland en Europa veelal gelijk zijn.

De brief richtte zich tot winkeliers en meldde dat de Nintendo-console spoedig in aankomst is. Tevens werd in de brief een reeks launchgames uit de doeken gedaan, waaronder Luigi's Mansion, Wave Race: Blue Storm, Pikmin en Super Smash Brothers Melee.

Achteraf is niet geheel duidelijk of de brief echt was. Sommige games (waaronder Kameo: Elements of Power) werden als launch-games aangekaart in de brief, maar zijn pas na lancering of zelfs helemaal niet op het platform verschenen. Bovendien bleek de lanceringsperiode zoals die in de brief stond achteraf niet correct, gezien de GameCube op 4 mei 2002 in de Nederlandse schappen lag.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou