Threes!-ontwikkelaar werkt aan tower defense-achtige game | Gamer.nl

Threes!-ontwikkelaar werkt aan tower defense-achtige game | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het spel bestaat eruit dat spelers in dezelfde omgeving kastelen, huizen, markten en torens kunnen bouwen. De verschillend gebouwen hebben elk hun eigen functie en doel is om de kastelen van de drie aanwezige tegenspelers neer te krijgen. Huizen geven spelers extra volgers, torens zijn ter verdediging en markten zorgen voor meer inkomsten. Door wegen te trekken kunnen vijandelijke gebouwen worden aangevallen. 

Momenteel is nog onduidelijk voor welk platform Close Castles wordt ontwikkeld. "Het leeft letterlijk op mijn laptop", aldus Vollmer. "Ik heb er ongeveer een week aan gespendeerd de afgelopen maanden. Ik probeer uit te vogelen wat ik ermee moet doen. Het is console-achtig, dus ik denk dat een console[release] mooi zou zijn."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou