The Witcher 3 krijgt mod tools | Gamer.nl

The Witcher 3 krijgt mod tools | Gamer.nl

The Witcher 3: Wild Hunt heeft mod tools gekregen. Ontwikkelaar CD Projekt RED heeft een modkit beschikbaar gesteld op modsite Nexus Mods. Spelers kunnen bestaande spelinhoud aanpassen, maar niet zelf nieuwe content maken. Dat laat de ontwikkelaar weten op zijn site.

In een interview met Gamespot zegt CD Projekt RED blij te zijn dat mensen mods voor de fantasy-rpg willen maken.  "We willen [deze initiatieven] zoveel mogelijk steunen en helpen groeien", zegt de ontwikkelaar.

Voornamelijk visueel
"Het is vergelijkbaar met zelfbedachte regels in bordspellen: je vindt een zwaard er geweldig uitzien maar het is niet sterk genoeg? Dan kun je aanpa en hoe sterk het zwaard is. Maar soms is het ook gewoon leuk om dingen kapot te maken en de wereld te zien branden omdat het kan."

Overigens kunnen spelers de modkit alleen gebruiken om bestaande spelinhoud aan te pa en. Het is niet mogelijk om nieuwe content toe te voegen. Het gaat voornamelijk om visuele aanpa ingen, hoewel ervaren gebruikers ook gameplaygerelateerde mods kunnen maken met de modkit.

Nexus
Nexus Mod Manager, een programma om mods mee te installeren, heeft een update gekregen waarmee spelers Witcher 3-mods kunnen installeren.  Spelers die zelf een mod willen maken, kunnen de modkit gratis downloaden.

CD Projekt RED heeft vier voorbeeldmdos beschikbaar gesteld om modmakers op weg te helpen. Ook zit er een tutorial inbegrepen bij de modkit. Overigens ondersteunt Nexus Mod Manager alleen The Witcher 3-mods die met de modkit gemaakt zijn.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou