Nieuws

The Witcher 3 krijgt twee uitbreidingen, dertig uur gameplay

Hearts of Stone en Blood and Wine

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
The Witcher 3: Wild Hunt krijgt twee uitbreidingen genaamd Heart of Stone en Blood and Wine, die rond de dertig uur aan nieuwe gameplay moeten bieden. Dat meldt Marcin Iwiński, medeoprichter van ontwikkelaar CD Projekt Red, op de officiële The Witcher-website.

“Nu de ontwikkeling van Wild Hunt ten einde loopt, is het team begonnen aan de ontwikkeling van twee nieuwe, grote avonturen die zich afspelen in het The Witcher-universum”, aldus Marcin Iwiński. “We herinneren ons de tijd toen add-on disks games echt uitbreidden door betekenisvolle content te leveren. Als gamers willen wij dat terugbrengen. In het verleden hebben we gezegd dat als we ooit beslissen om betaalde content uit te geven, het groot zal worden en het zijn geld waard is. Beide uitbreidingen bieden meer uren aan gameplay dan een aanzienlijk aantal standalone games.”

De Heart of Stone-dlc biedt meer dan tien uur extra gameplay, waarin hoofdpersonage Geralt contact legt met de mysterieuze Man of Glass en op avontuur gaat in No Man’s Land en de donkere steegjes van Oxenfurt. De Blood and Wine-dlc moet zo’n twintig uur aan nieuwe gameplay bieden en bevat een nieuwe regio genaamd Toussaint.

Releasedata en prijzen
De uitbreiding Heart of Stone moet in oktober van dit jaar verschijnen. Blood and Wine staat gepland voor het eerste kwartaal van 2016. De dlc kan met een season pass gekocht worden, die 24,99 euro kost. Heart of Stone kost los 9,99 euro, Blood and Wine 19,99 euro. De lanceringsdatum van The Witcher 3: Wild Hunt zelf is 19 mei. De game en beide uitbreidingen verschijnen voor PlayStation 4, Xbox One en pc. 

Bron: The Witcher

Dit artikel delen:

Lees meer

Sunset Overdrive: Dawn of the Rise of the Fallen Machines Dead Island 2 mogelijk vertraagd
13

Reacties op: The Witcher 3 krijgt twee uitbreidingen, dertig uur gameplay

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • geert1

  • 8 april 2015 10:34
  Eindelijk eens DLC-nieuws dat de moeite waard is. De Witcher 3 basisgame wordt al erg groot, er komen allerlei gratis DLC-pakketjes, en dus ook twee flinke uitbreidingen. Ik wil best betalen voor extra content, als het maar toffe gameplay en verhalen oplevert voor een nette prijs. Dat lijkt hier het geval te zijn, in tegenstelling tot wat de meeste uitgevers doen (hoge marge, weinig inhoud). Veel games speel je uit na 8-16 uur; de DLC voor The Witcher 3 wordt groter dan menig full-price game :)

  Wat ik wel lastig vind aan DLC is dat het me de neiging geeft om te wachten met spelen tot er een complete editie uitkomt. Ik speel spellen meestal maar één keer door en wil dan graag alles zien. Misschien doe ik dat ook wel met The Witcher 3; ben eerst toch nog bezig met Pillars of Eternity, en er komt nog van alles anders aan. Hoe dan ook: Go CD Project RED!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • -DC-

  • 8 april 2015 12:36
  Inplaats van het DLC te noemen zou men beter over Expansion pack spreken, zoals vroeger…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Panzermeister

  • 8 april 2015 13:55
  Inderdaad, als het niet in de winkel ligt maar enkel digitaal te downloaden is zal ik er ook niet voor betalen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • ShadowX

  • 8 april 2015 14:11
  Ik ben het eens met Geert1 dat ook ik het niet erg vind om voor een flinke uitbreiding te betalen zodat het spel wat ik leuk vind alleen maar langer gaat duren, MAAR in dit geval vind ik het gelul want tot op de dag van gisteren bleven ze volhouden dat alle DLC gratis zou zijn, ik vraag me dan af wat het verschil is tussen DLC en een uitbreiding.

  Mezelf kennende zal ik de uitbreiding zeker halen maar toch haal ik hem dan dit keer met een vieze nasmaak.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Tomaat23

  • 8 april 2015 15:43
  Kan je een link aanhalen waarin CDPR aangeeft dat alle DLC voor TW3 gratis zal zijn? Volgens mij spraken ze over het 16-tal stuks DLC die ze daarvoor aankondigen. En dat die voor iedereen gratis zou zijn.

  Wat het verschil tussen de eerdergenoemde DLC is en de content waar nu over gesproken wordt (content langer dan sommige volledige full-priced games) lijkt me duidelijk.

  Vind het altijd bijzonder hoe mensen zo negatief kunnen zijn over CDPr terwijl ze juist proberen anders te zijn in een wereld gedomineerd door EA's en Ubi's die expansions als full-priced games verkopen, en DLC als (DLC)expansions.

  Gekste was nog wel MGS Ground Zero's 2-8 uur voor 30 euro. Hoewel The Order full-priced voor ~8 uur ook tegen het bizarre aan was.

  Voor 69 euro heb je (Steamprijzen)
  TW3
  2x Expansion
  16x DLC

  Volgens mij ook de prijs van The Order nog steed op sommige sites.

  Even wat opgezocht:
  "DLC, it’s small content," said head of marketing and PR Michal Platkow-Gilewski last September. "Like one-thousandth of the whole game. Why should you charge for that? If it’s small, give it for free. I know it’s not always possible or easy but this is what we want to give gamers; a little bit of love, which we’d like to get from other developers as gamers ourselves."

  Dat is dus de insteek. 1/1000 van de content> geen kosten. Dat zal voor 30 uur content in die redenatie dus niet gelden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • geert1

  • 8 april 2015 17:29
  Mooie toelichting Tomaat23; helemaal met je eens. CD Project RED heeft een zeldzaam goede, klantgerichte instelling. Nu maar hopen dat het spel straks een beetje bugvrij is, want daar hebben ze helaas geen perfecte reputatie in. Maar qua prijsniveau, DRM-beleid en DLC-beleid zijn ze een voorbeeld voor de rest.

  En ze hebben inderdaad nooit gezegd dat alle DLC gratis zou zijn. Wel dat ze het vervelend vinden om gamers voor kleine dingetjes (zoals een paar wapens of een mount) te laten betalen. Daarom geven ze die zaken gratis weg zoals je aangeeft.

  Deze uitbreidingspakketten zijn trouwens gepland voor oktober dit jaar en Q1 van volgend jaar. Duurt dus nog wel even helaas, maar aangezien dit flinke pakketten zijn is dat ook wel een beetje logisch. Ze steken nu nog de tijd in de hoofdgame, en straks waarschijnlijk in enkele patches.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • maartencartman

  • 8 april 2015 21:08
  Waar wordt dit aangegeven ShadowX? Wel reageren he, toegeven dat je een keer verkeerd zit is helemaal niet erg.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • ShadowX

  • 9 april 2015 03:59
  Leuk verwoordt Tomaatje maar aan de ene kant zeg de ontwikkelaar we geven gratis DLC weg want en dit zijn de woorden van CEO Marcin Iwiński “Because people just paid full price for our game,” en aan de andere kant plakt hij een nummer eraan en zegt niks over DLC 17 en 18, tja zo kan ik het ook.

  Lijkt Rutte wel aan de ene kant beloof ik 1000 euro aan ieder werkende maar ga ik dat doen naaaah, ik plak er later wel wat anders aan toe.

  Maar goed het stukje waar ik zeg 'ik het niet erg vind om voor een flinke uitbreiding te betalen zodat het spel wat ik leuk vind alleen maar langer gaat duren' dat heb je schijnbaar niet gelezen.

  Ik vind het gewoon slim maar aan de andere kant ook gluiperig uitgesproken door te zeggen we geven 16 DLC gratis weg en erbij vermeld “Because people just paid full price for our game,”, schijnbaar was de game toch niet helemaal af want we plakken er gewoon dlc 17 en 18 aan vast.

  Oftewel de kleine 16 DLC zooi als baardje groei en armor hier en dagger daar had dus net zo goed al in het spel kunnen zitten maar de manier waarop ze het doen laat ze overkomen als de mooie man want dlc pakje 17 en 18 reken we knaken voor.

  Voor de duidelijkheid grote aanvullende verhaal dlc heb ik zeker geen moeite mee, ik vind de uitspraak van deze man gewoon smerig gluiperig aangepakt, hij kan zo de VVD joinen hier ook die weten het mooi te brengen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • ShadowX

  • 9 april 2015 04:04
  Ik hoef nergens toe te geven dat ik verkeerd zit, ik vind de uitdrukking van de ontwikkelaar gluiperig en politiek gezien verkeerd, we geven 16 DLC gratis weg maar 17 en 18 praten we voorlopig nog niet over dat doen we pas een maand van te voren, aan de andere kant zeggen “Because people just paid full price for our game,” vind ik een vreemde opmerking want schijnbaar was de game toch niet af.

  Maar goed ik vind aanvullende DLC die extra gameplay toevoegt geweldig en heb ik zeker knaken voor over, DLC als een pakje hier of ow Gerard ze baard kan groeien zal ik nooit maar dan ook nooit in geen 1 spel voor betalen.

  Het gaat mij om de manier waarop ze het doen en die is gluiperig.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • spreadthehate

  • 9 april 2015 08:26
  Gluiperig? WTF.

  Je krijgt 16 DLC gratis en voor niks, vervolgens krijg je 200 uur aan gameplay, daarna kun je nog 2 expansion packs kopen die nog eens 30 uur toevoegen aan de gameplay.

  En dit vind jij gluiperig?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • ShadowX

  • 9 april 2015 15:56
  Ik vind de manier hoe ze dit spelletje gespeeld hebben gluiperig ja, ze brengen het heel mooi en die 16 DLC kan jij als iets groots zien maar het zijn maar 16 kleine magere DLC pakketjes die makkelijk al (zoals iedereen normaal altijd zegt behalve als ze het gratis krijgen) in het spel al hadden kunnen doen.

  DLC als ze baard aanpassen of een pakje hier en zwaardje daar ben ik niet onder de indruk van en zou sowieso al standaard gratis moeten zijn, als je met veel lef durft te zeggen dat 16 DLC gratis wordt en in begin geen woord rept over DLC 17 en 18 en dat ineens een maand van te voren doet dan vind ik de manier waarop ze dat gedaan hebben slim aangepakt zodat het klootjes volk er weer intrapt, ze hadden toen makkelijk kunnen zeggen we geven 16 kleine dlc gratis weg maar grote uitbreidingen moet je voor betalen maar nee dat deden ze niet, dus ja gluiperig.

  Dat ik 200 uur gameplay krijg is eigenlijk iets wat ik van elke gemiddelde game verwacht en vind ik iets wat normaal is en zo hoort te zijn, dat zei dit doen maakt hun zeker niet heilig, maar goed zodra mensen GRATIS zien vinden ze dat al heel wat, kom op zeg we praten hier over DLC als ze baard laten groeien, was zeker te moeilijk omdat standaard al in het spel te gooien.

  En als laatste, Nogmaals en dat leest schijnbaar NIEMAND hier want die leest alleen wat ze willen lezen, is dat ik grote DLC enorm waardeer en zeker graag mijn geld aan besteed, ik vind alleen de manier waarop ze dit aangepakt hebben slim en gluiperig gedaan, ze zouden zo de politiek in kunnen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Massiv

  • 8 april 2015 19:26
  Top dat ze met echte Expansions komen! Dat vele andere studios er een voorbeeld aan mogen nemen, maarja dat zal wel te weinig geld opbrengen.
  DLC/Expansion packs zoals ze ooit bedoeld zijn.

  Ga deze game zeker proberen, maar denk ik pas na de zomer weer in de sombere dagen, zodat ik het de aandacht kan geven die het (hopelijk) verdient.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Linksquest

  • 8 april 2015 23:11
  Ik wacht bij deze op de complete edition

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.