The Stanley Parable heeft een miljoen exemplaren verkocht | Gamer.nl

The Stanley Parable heeft een miljoen exemplaren verkocht | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

In The Stanley Parable zijn spelers verantwoordelijk voor het leiden van hoofdpersonage Stanley door verschillende ruimtes. De verteller, ingesproken door acteur Kevan Brighting, zegt daarbij wat Stanley precies aan het doen is of gaat doen. Spelers kunnen daar vervolgens gehoor aan geven of het negeren en een andere keuze maken. Die keuzes beïnvloeden hoe de game eindigt.

The Stanley Parable verscheen oorspronkelijk als mod in 2011, maar werd in 2013 opnieuw uitgegeven in HD als een zelfstandige game. Het spel werd gemaakt door Wreden met hulp van leveldesigner William Pugh. The Stanley Parable was recentelijk nog in de uitverkoop vanwege het eenjarige bestaan van de HD-versie. Het is niet duidelijk in hoeverre dit heeft heeft bijgedragen aan de miljoen verkochte exemplaren. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou