The Lord of the Rings: Gollum voor consoles en pc aangekondigd

The Lord of the Rings: Gollum voor consoles en pc aangekondigd

De Duitse uitgever en ontwikkelaar Daedalic Entertainment werkt aan The Lord of the Rings: Gollum, zo heeft het aangekondigd.

De game, gebaseerd op het personage uit The Lord of the Rings, moet zich afspelen voor de de films en boeken. Gollum is het personage in de boeken die voor geruime tijd de ring in het bezit heeft en er vervolgens alles aan doet om deze weer terug te krijgen.

Daedalic Entertainment laat weten dat The Lord of the Rings: Gollum ergens in 2021 uit moet komen op pc en "alle relevante consoles". Het is de eerste game die wordt ontwikkeld dankzij een nieuwe samenwerking tussen Daedalic en Middle-earth Enterprises. Er worden tevens plannen gemaakt voor andere projecten.

"We willen een ervaring bieden waarbij we een verhaal vertellen", aldus CEO Carsten Fichtelmann. "Vier jaar geleden kwam ik in contact met Middle-earth Entertprises in Berkely, misschien wel zoals Peter Jackson twintig jaar geleden deed, en liet ik weten dat we graag Lord of the Rings wilden licenseren. Na wat onderhandelingen bleek het dat het Tolkien-landgoed op zoek was naar een bedrijf dat meer verhalende producten kon maken in vergelijking met andere producten die de laatste jaren zijn verschenen."

Meer details, waaronder eerste beelden, zijn er nog niet.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Een point-and-click adventure over Sméagol dus?

0

@Ghost waar haal je dat uit?

0
test

@Shinjite Daedalic Entertainment maakt voornamelijk point-and-click adventures.

0

1 april!

0

Aanbevolen voor jou