Take-Two betaalt 14 miljoen euro om Hot Coffee-mod | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

betalen aan de aanklagers van de Hot Coffee-mod uit GTA: San Andreas.

De aanklagers, aandeelhouders van de uitgever, zullen gezamenlijk de 20,14 miljoen dollar krijgen, waarvan 15,2 miljoen dollar (10,62 miljoen euro) door de verzekering van Take-Two zal worden betaald. Het resterende bedrag komt van de uitgever zelf.

“We zijn blij dat we tot deze overeenstemming zijn gekomen, die alweer een belangrijke stap voorwaarts betekent voor het bedrijf,” aldus Strau Zelnick, baas van Take-Two.

Hot Coffee-mod

Aandeelhouders van Take-Two hadden in 2006 gezamenlijk een rechtszaakaangespannen tegen de uitgever, omdat het bedrijf wist dat er seksueelgetint materiaal in het spel aanwezig was, maar er geen actie werdondernomen om dit er uit te halen. Volgens hen zouden hierdoor deaandelen zijn gezakt en er geld verloren zijn gegaan.

Hot Coffee is de benaming van een patch voor Grand Theft Auto: San Andreas die de speler na het installeren de mogelijkheid geeft om de liefde te bedrijven met een vrouwelijk personage. Deze gameplay zat altijd al in de game, maar was voor de uitgave geblokkeerd door de ontwikkelaar. In juli 2005 werd dit in de broncode van het spel ontdekt door een Nederlandse gamer. Later is er door deze fan een modificatiepatch beschikbaar gesteld, die de scène wel speelbaar maakte.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou