Op het moment zijn er al een paar mobiele telefoons die gebruik maken van Java voor de coding van games. Als het aan Sun Microsystems ligt blijft het hier niet bij, de drijvende kracht achter Java wil zich namelijk ook zelf op games gaan richten.

Vooral het online gamen zal een belangrijk onderdeel van het plan van Sun vormen. Daarom heeft de firma een nieuwe bedrijfstak opgericht, namelijk de Games Technologie Group. Het is de bedoeling dat de games gebruik gaan maken van Sun's java technologie die onafhankelijk is van hardware of OS. Hierdoor zouden gamers via alle mogelijke platformen het online tegen elkaar op kunnen nemen. Tot nu toe moeten game-ontwerpers voor elk platform nieuwe code schrijven. Dat is een tijdrovende klus, en bovendien is online gaming beperkt tot tegenstanders die hetzelfde hardwareplatform gebruiken.

Van oudsher is Sun Microsystems een bedrijf dat zakelijke systemen en software voor netwerktechnologie levert. Het gros van de klanten bevindt zich in de zakelijke sector. Maar met de interactieve mogelijkheden van Java denkt het bedrijf de sleutel in handen te hebben tot de lucratieve gaming-gemeenschap.Om alle informatie over Sun's nieuwste bedrijfstak te lezen surf je naar dit adres.

Met dank aan Timo voor het melden van dit nieuws.