Steven Spielberg regisseert videogamefilm Ready Player One | Gamer.nl

Steven Spielberg regisseert videogamefilm Ready Player One | Gamer.nl

Steven Spielberg werkt aan een verfilming van Ernest Cline's cyberpunk thriller Ready Player One. Dat meldt de website Deadline.

Warner Bros. heeft in 2010 de rechten op de verfilming van het boek gekocht en Spielberg zou de film nu gaan regi eren. Zak Penn, die heeft meegewerkt aan films als The Avengers en X-Men: The Last Stand, heeft het script geschreven. Penn en de auteur van het boek hebben al eerder samengewerkt aan de documentaire Atari: Game Over.

Ready Player One speelt zich af in 2044. Het boek draait om een virtuele wereld waarin spelers een Easter Egg moeten vinden. Degene die deze vindt, wordt de eigenaar van het bedrijf achter het spel. Miljoenen spelers gaan de uitdaging aan - en sterven terwijl ze het proberen.

Hoewel nu is aangekondigd dat Spielberg de film regi eert, kan dit nog veranderen. De regi eur achter films als E.T. en Jura ic Park verbindt zijn naam wel vaker aan films die hij vervolgens niet regi eert. Recente voorbeelden zijn American Sniper, dat uiteindelijk werd geregi eerd door Clint Eastwood, en Robopocalypse, ook gebaseerd op een boek.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou