Starcraft 2 wordt gecensureerd in Zuid-Korea | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Er zijn een aantal veranderingen doorgevoerd in de Zuid-Koreaanse versie van Starcraft 2 om er voor te zorgen dat de game geschikt is voor consumenten die twaalf jaar of ouder zijn. Zo is het bloed in de game zwart gemaakt en wordt er niet meer gerookt door de personages. Ook schijnt het 'vulgare taalgebruik' te zijn aangepakt en gebruiken de verschillende eenheden geen scheldwoorden meer. De nieuwe leeftijdskeuring van twaalf jaar en ouder zorgt ervoor dat meer mensen de game kunnen spelen.

Ontwikkeld voor volwa enen

"Starcraft 2 was oorspronkelijk ontwikkeld voor volwa enen en we zijn tevreden met de besli ing van de Game Rating Board", meldt ontwikkelaar Blizzard. "Totdat Starcraft 2 in de winkels verschijnt, gaan we ons best doen om de game te perfectioneren om ervoor te zorgen dat meer fans ervan kunnen genieten." Blizzard overweegt een versie van Starcraft 2 uit te brengen die enkel geschikt is voor volwa enen, zonder censuur, maar er is vooralsnog geen besli ing genomen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou