Stakingen voor betere contracten stemacteurs aanstaande | Gamer.nl

Stakingen voor betere contracten stemacteurs aanstaande | Gamer.nl

De Screen Actors Guild and the American Federation of Television and Radio Artists (SAG-AFTRA) wil dat stemacteurs op 21 oktober gaan staken nadat onderhandelingen met gamebedrijven op niets zijn uitgelopen.

SAG-AFTRA: "Ondanks jaren moeite en onderhandelingen weigeren gamebedrijven een eerlijke deal op te zetten tijdens onze contractonderhandelingen."


De organisatie vindt dat stemacteurs die aan games meewerken meer horen te verdienen, met de nadruk op uitbetalingen na de release van games gebaseerd op winst die wordt gemaakt door verkoop. Ook zijn er bepaalde maatregelingen die moeten worden genomen, zoals niet langer dan twee uur stre vol met de stem omgaan, om schade aan de stem van de acteur te vermijden.

Hoewel SAG-AFTRA wil dat acteurs op 21 oktober staken, zouden de stakingen vermeden kunnen worden. Vanaf vandaag tot en met woensdag wordt er nog onderhandeld met gamebedrijven. "Gebaseerd op eerdere ervaringen verwachten we echter niet dat het management de veranderingen die nodig zijn willen maken."

De stakingen zouden gelden voor werknemers van de volgende bedrijven: Activision Publishing, Blindlight, Corps of Discovery Films, Disney Characters Voices, Electronic Arts, Formosa Interactive, Insomniac Games, Interactive A ociates, Take-Two Interactive, VoiceWorks Productions en Warner Bros. Games.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou