Stabiele lancering Battlefield 1 is grote focus bij DICE | Gamer.nl

Stabiele lancering Battlefield 1 is grote focus bij DICE | Gamer.nl

Ontwikkelaar DICE legt bij de ontwikkeling van Battlefield 1 een grote focus op een vlekkeloze lancering. Dat laat lead designer Daniel Berlin weten in een interview met GamesBeat.

De lancering van Battlefield 4, de vorige Battlefield-game van DICE, werd geplaagd door problemen, waaronder onstabiele servers. Sommige spelers konden voor langere tijd zelfs niet online spelen. De volgende game van DICE, Star Wars Battlefront, had wel een stabiele lancering.


"We weten dat het een moeilijke lancering was. We werken hier al geruime tijd aan", aldus Berlin. "En we hebben Star Wars Battlefront uitgegeven, dat wel goed werkte. We gaan voor een open bèta om voor stabiliteit te zorgen. We hebben veel geleerd van deze ervaring en we denken dat we succes hebben geboekt met Battlefront. We nemen als wat we hebben geleerd mee voor Battlefield 1."

Battlefield 1 speelt zich tijdens de Eerste Wereldoorlog af en verschijnt op 21 oktober voor pc, Xbox One en PlayStation 4. Het is nog niet bekend wanneer de bèta uitkomt.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou