Al enige tijd geleden aangekondigd voor de GameCube en PlayStation2, Ty the Tasmanian Tiger. Ty is een vrolijke platformgame die volgens ontwikkelaar Krome Studios moet gaan concurreren met gevestigde namen als Super Mario en Rayman.

Om een breder draagvlak voor de game te creeren heeft Electronic Arts besloten de game ook uit te brengen op Microsofts speeldoos, de Xbox.

In Ty the Tasmanian Tiger speel je -logisch- met Ty. Ty is een buideldier, die op onverklaarbare wijze is beland in een andere wereld, Dreamtime.

Ty moet vijf gestolen talismannen vinden waarmee hij de Dreamtime-poort kan openen die zich ergens diep in de Australische Outback bevindt. Als dat lukt, kan Ty zijn familie bevrijden en is hij niet meer alleen. Zo begint Ty's avontuurlijke reis die hem naar allerlei verschillende plaatsen brengt, zoals het regenwoud, besneeuwde bergen, woestijnen en een koraalrif. Onderweg ontmoet hij een groot aantal personages – zowel vrienden als vijanden – die allemaal zijn gebaseerd op bestaande dieren die in de Australische Outback leven. De schattige Ty is bijvoorbeeld geïnspireerd op de buidelwolf en de boosaardige Boss Cass – die samen met zijn handlangers probeert Ty tegen te houden – lijkt op een emoe.Ty kan natuurlijk niet alleen maar kopieeren uit bestaande games, vandaar dat er is besloten tot het inbrengen van een typisch Australisch wapen, de boomerang en hebben de hoge heren bij Electronic Arts bedacht dat het wel erg tof zou zijn als Ty een groot 'kauwvermogen' zou hebben.

Ty the Tasmanian Tiger voor de Xbox zal 21 november verschijnen, tegelijkertijd met de GameCube en PlayStation2 versies van de game.