Je hebt er misschien nooit bij stilgestaan, maar als je in een spel als Counter-Strike de kant van de terroristen kiest, je eigenlijk heel verwerpelijk bezig bent. Terroristen zijn mensen die anderen opzettelijk leed toebrengen, en zeker in het licht van de gebeurtenissen van de afgelopen jaren is het zeer onethisch om als terrorist te spelen. Voordat ik straks een woedende menigte met hooivorken, fakkels en molotov cocktails voor mijn deur heb staan, dit is niet mijn mening. Het is bijvoorbeeld een mening die je zou verwachten van een moraalridder op een wit paard, maar niet van een ontwikkelaar die een game genaamd Alfa: Antiterror aan het ontwikkelen is. Volgens de PR manager van MiST land is het zeer onethisch om als terroristen te spelen of dit nu in single of multiplayer is.

Dat Alfa: Antiterror een game met een vredelievend sausje is blijkt ook wel uit je tegenstanders. In deze "turn based tactical combat simulator " zul je het opnemen tegen Taliban, Al qaeda en Tsjetsjeens achtige tegenstanders. Ze lijken erop, ze ruiken ernaar en ze zien er precies hetzelfde uit, maar ze zijn het niet.To start off, what kind of game is Alfa: Antiterror, what's it about and what are the types of gameplay is it intended to offer?

Alfa Antiterror is a tactical strategy game, which takes place in the period of 1984-2001. The game's campaign allows you to visit many hot spots of the last 15 years.

The campaign is a story of an ALFA group officer, through his memories and diary. This is the first-person story of a certain man, which gives a player an opportunity to immerse himself in the real state of those events.

At the beginning, a player will join the ALFA task force of KGB (State Security Committee) as a junior officer, starting his career during the Soviet Union military operations in Afghanistan in 1984 and finishing it nowadays in the rank of colonel of the same task force of FSB (Federal Security Service).

De PR manager van MiST land komt met een interessante stelling, waarover ons expert panel (lees Gamer.nl bezoeker) vast een mening heeft.