Speedrunner verslaat alle dungeons in Zelda: OoT zonder deuren te openen | Gamer.nl

Speedrunner verslaat alle dungeons in Zelda: OoT zonder deuren te openen | Gamer.nl

Een speedrunner heeft voor het eerst alle dungeons verslagen in The Legend of Zelda: Ocarina of Time zonder deuren te openen.

Speedruns zonder deuren te openen is een bepaald type speedrun waar een kleine groep zich in specialiseert. Dit is niet de eerste speedrun zonder deuren te gebruiken, maar het is wel de allereerste Zelda: Ocarina of Time-speedrun van dit soort waarin alle dungeons verslagen worden.

De run is uitgevoerd door , die glitches en bugs in de game gebruikt om door muren en obstakels te komen. Bij de speedrun is gebruikgemaakt van gangbare emulatie en speciale software, waardoor onder andere de framerate stabieler is en het dus makkelijker is om glitches uit te voeren. Dit noemen we Tool A isted Speedruns (TAS). Dit betekent echter niet dat zo maar iedereen deze speedrun had kunnen uitvoeren; het kost veel oefening, waardoor pas twintig jaar na de game uitgebracht is een dergelijke speedrun is voltooid.

Bekijk hieronder de volledige speedrun van TaylorTotFTW, waarin ook commentaar wordt gegeven door ZFG, een bekende 100% completion-speedrunner van de game. De run is in minder dan twee en een half uur voltooid.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou