Speedrunner breekt 15 jaar oud GoldenEye 007-record | Gamer.nl

Speedrunner breekt 15 jaar oud GoldenEye 007-record | Gamer.nl

Speedrunner Karl heeft een vijftien jaar oud GoldenEye 007-record verslagen.

Vijftien jaar lang hield de Amerikaan Bryan Bo hardt het record voor het snelst uitspelen van het eerste level, Dam, in GoldenEye 007 voor Nintendo 64. Na het zetten van dit record is het 128 mensen gelukt om het eerste level ook in 53 seconden uit te spelen. Lang werd gedacht dat het onmogelijk was om sneller door het level te razen. Zaterdag bewees de Australiër Karl Jobst het tegendeel door het record met één seconde te verbreken, waardoor het record nu op 52 seconden staat. Hij laat weten dat dit "de beste run" is die hij ooit heeft gedaan.

GoldenEye 007 staat bij velen in het geheugen als een van de beste first-person shooters van zijn tijd. Dat is niet zo vreemd, rekening houdend met het feit dat deze Rare-game het derde best verkochte spel is op de Nintendo 64.

De speedrunner kreeg tijdens de run maar liefst drie speed boosts, omdat hij geraakt werd door bewakers. Dit, meldt Jobst, is slechtst drie keer gebeurd in de 250 uur die hij in dit gedeelte van de game heeft gestoken. Daarbij had hij een zogeheten fast gate, wat gewoon betekent dat hij een poort kreeg die snel open ging.

Bekijk hieronder het moment waarop de speedrunner het record verbrak.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou