Haal de slingers maar uit de kast, gooi de confetti in het rond en eet een negerzoen, want EverQuest bestaat morgen, 16 maart, vijf jaar en dat moet gevierd worden! Sony houdt een iets ingetogener feestje en stuurt een persbericht de wereld in. Op zich niets bijzonders, maar het persbericht staat vol met de meest onzinnige weetjes over het spel. Zo kan je, door alle dozen van EverQuest op te stapelen (in de lengterichting wel te verstaan) een toren bouwen tot aan het International Space Station - en zelfs verder!

Sinds de release heeft het spel zo'n 2,5 miljoen exemplaren verkocht, inclusief de expansionpacks die er in de loop der tijd verschenen zijn. Momenteel wordt het spel nog door 420.000 mensen gespeeld, in de topuren soms wel door 100.000 mensen tegelijk. Hiervoor is natuurlijk aardig wat serverpower nodig. Er staan 1500 servers dag en nacht paraat om de wereld draaiende te houden, met elkaar verbonden met 18 mijl aan kabels.

Sinds de release van het spel hebben de servers al 10 quadriljoen bytes de wereld in gestuurd, dat is een 1 met 16 nullen. Verder staan er 100.000 bomen in de wereld van EverQuest, nog geen kwart boom per actieve speler. Wordt het toch eens tijd dat Greenpeace zich ermee gaat bemoeien, want virtuele ontbossing is schering en inslag tegenwoordig. Genoeg feitjes, vier de release hier: Hiep Hiep Hoera!