Sony reageert op kritiek opname voice chat PlayStation 5

Sony reageert op kritiek opname voice chat PlayStation 5

Sony heeft href="https://blog.playstation.com/2020/10/16/details-on-new-voice-chat-functionality-coming-to-ps5/" rel="noopener noreferrer" target="_blank">gereageerd </a>op de kritiek op automatische opname van voice chat die gepland staat voor PlayStation 5. Het bedrijf zegt dat het de feature beter uit had moeten leggen.

De kritiek volgde na de 8.00-update voor de PlayStation 4, die onder andere het party-systeem op de schop neemt. Daarbij meldde Sony dat het werkt aan een optie voor de PlayStation 5 waarbij spelers gespreksopnames kunnen delen bij het rapporteren van intimidatie.

Sony zegt nu dat het de feature 'niet duidelijk heeft gecommuniceerd' en dat het bedrijf haar excuses aanbiedt.

"Wanneer een PS5-speler een intimidatierapport moet insturen kunnen ze een voice chat-clip van 40 seconden toevoegen. 20 seconden zijn van de hoofdconversatie, en tien voor en na de selectie van de clip. Alleen de vijf meest recente minuten zijn beschikbaar om uit te selecteren."

Clips worden vervolgens opgestuurd naar het Consumer Experience-team van PlayStation, waar werknemers de clip luisteren en actie kunnen ondernemen. Sony zegt dat er geen optie is om de opname uit te schakelen, zodat 'iedereen die online speelt zich veilig voelt'.

Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik ben hier grote voorstander van. Iedereen die zich misdraagt moet verantwoording afleggen En dat er een gedeelte tijdelijk wordt opgenomen is juist een service. Als men wil kan je nu ook zelf chats opnemen dus ik zie geen wezenlijk verschil met wat kan en wat er straks gebeurt

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@CroniC huh? nee het gaat het JUIST om dat je dus 'randoms die je van alles naar je hoofd schreeuwen', deze functie werkt dus op systeemniveau voor elk spel. Dus als jij belaagd wordt kun je dat dus (althans binnen 5 minuten) zelf doorsturen.

0
test

^dit en dat mensen eens beter moeten lezen, zoveel mensen die gingen schreeuwen dat "Sony alles opneemt" terwijl de functie bij de gebruiker zelf ligt.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

@ali3n8tor "Alleen de vijf meest recente minuten zijn beschikbaar om uit te selecteren." Je kunt alleen de laatste vijf minuten gebruiken als deze al opgenomen waren. Dus Sony neemt altijd alles op, anders kunnen ze dit niet doen technisch. Echter zullen ze iedere keer opnames die ouder zijn dan vijf minuten weggooien. Althans, dat is de bedoeling. Of dat daadwerkelijk gebeurt kunnen we niet controleren. Er zijn door grote en/of belangrijk bedrijven al vaker grove fouten gemaakt waarbij informatie die niet opgeslagen hoort te zijn dat ineens wel is. Ik zou hier niet op zitten te wachten en de PS5 achterwegen laten.

0

@ali3n8tor weet je nog die reacties mbt de Xbox toen altijd online zou zijn, wat niet eens klopte? Dat dus Daarbij vind ik dat je altijd kritisch moet blijven als een bedrijf zegt dat ze iets opnemen. Het zou niet de eerste keer zijn dat een bedrijf, zogenaamd per ongeluk, veel meer opneemt dan ze beloofden te doen, ik noem een Google of Facebook. Dus die kritiek vind ik meer dan terecht

0

Aanbevolen voor jou