'Sony Pictures en Nintendo onderhandelen over Mario-film' | Gamer.nl

'Sony Pictures en Nintendo onderhandelen over Mario-film' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Producer Avi Arad schrijft in oktober in een e-mail dat hij "de trotse vader van Mario - De Animatiefilm" is. Bijgevoegd waren afbeeldingen van Nintendo's ceo Satoru Iwata en Mario-bedenker Shigeru Miyamoto. Deze e-mail was gericht aan Amy Pascal, het hoofd van Sony Pictures Entertainment.

Zij ging er vanuit dat Arad al een deal met Nintendo had gesloten voor een geanimeerde Mario-film. Arad laat tegenover BuzzFeed echter weten dat de onderhandelingen nog in een vroeg stadium zijn. Nintendo heeft nog niet gereageerd op de gelekte e-mails.

In 1993 kwam er al een Mario-film uit. Dit was een live action-film die de twee Mario-broers, waarbij aartsvijand Bowser door acteur Dennis Hopper werd vertolkt. De film werd slecht ontvangen, en sindsdien zijn er geen films meer gemaakt gebaseerd op Nintendo's games. Wel bracht Nintendo zelf uit gebaseerd op de Pikmin-games. Deze zijn te koop in de eShop voor de 3DS en Wii U.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou