Een aantal weken geleden was het groot nieuws: Square ging weer games ontwikkelen voor Nintendo machines. Maar wat vindt Sony, die een aandeel van 19% van Square bezit daarvan?

Sony heeft er geen problemen mee dat Square voor de Gameboy Advance ontwikkelt, dat is immers geen concurrent en kan dus alleen maar geld in het laatje brengen. Wat minder tevreden is Sony over het feit dat er Final Fantasy's op de GameCube gaan verschijnen. De GameCube kan dan ook als een directe concurrent van Sony's PlayStation2 gezien worden.

Volgens een bericht in de Japanse krant Nikkei Shimbun wist Sony helemaal niets van de deal, het miljarden bedrijf kreeg het nieuws, net als de rest van de wereld, te horen op het moment dat de deal al lang en breed beklonken was.Square's decision to support Nintendo's consoles comes on the heels of another major defection from Sony's camp by Capcom. According to a company spokesperson, Sony president Ken Kutaragi was "extremely disappointed" with Capcom's decision to exclusively support the GameCube with their Biohazard series.Dat het een serieuze zaak is voor Sony wordt bewezen door het feit dat twee topmannen bij Square, Yoichi Wada en Hisashi Suzuki, door Sony op het matje zijn geroepen om eens uitgebreid te vertellen wat er nou allemaal gaande is.