Met deze aankoop wil SCE zijn eigen cloud-dienst opzetten "om gebruikers te voorzien van echt innovatieve en meeslepende interactieve entertainment-ervaringen." Sony gaat core games aanbieden via dit platform, evenals andere "casual" content op verschillende platformen. Hoewel onbevestigd zal Sony's cloud-streaming-dienst naar verwachting in ieder geval gaan draaien op televisies, tablets en smartphones van Sony, evenals op de PlayStation-spelcomputer.

Gaikai is een game-streaming-dienst die werkt met cloud-technieken. Dit betekent dat gebruikers de games die Gaikai aanbiedt niet hoeven te downloaden en te installeren, maar direct kunnen spelen op hun eigen apparaat. De games staan namelijk al geïnstalleerd op computers in server-parken over de hele wereld. Het voordeel van deze opkomende manier van gamen, is dat consumenten zelf geen krachtige hardware nodig hebben om de nieuwste games te kunnen spelen.

Samsung

Onlangs werd bekend dat Gaikai ook aangeboden zou worden op televisies van Samsung; het is onbekend wat de overname betekent voor deze samenwerking. Ook nieuwe LG-televisies bieden Gaikai aan en de dienst is te proberen via Facebook.