Sony investeert 250 miljoen dollar in Epic Games

Sony investeert 250 miljoen dollar in Epic Games

Sony heeft 250 miljoen dollar (bijna 222 miljoen euro) in Epic Games geïnvesteerd.

Daarmee wordt Sony een minderheidseigenaar in het bedrijf achter Fortnite en de Unreal Engine. Sony wil hiermee de band tussen de twee bedrijven aansterken. Epic Games is geen eigendom van Sony en kan zijn games nog altijd op alle systemen uitgeven.

Tim Sweeney, de CEO van Epic Games, laat weten dat de investering er voor zorgt dat de twee bedrijven samen kunnen werken op het gebied van sociale ervaringen binnen games, films en muziek. Met sociale ervaringen worden bijvoorbeeld de concerten van Travis Scott en de uitzendingen van Christopher Nolan-films in Fortnite bedoeld.

Eerder dit jaar toonde Epic Games de Unreal Engine 5 via een uitgebreide demo. Het viel toen op dat Epic alleen PlayStation 5 noemde wanneer het over de volgende generatie consoles ging, en niet specifiek Xbox Series X. Unreal Engine 5 komt wel voor alle platforms beschikbaar.

Watch on YouTube
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

"UnReal EnGinE 5 DeMo wErD nIeT ZwAaR GesPonSorD dOoR SonY" XD

0

Ik snap hem niet helemaal. Dus Sony heeft ze 250 miljoen gegeven niet om ze op te kopen niet voor exclusief games maar puur om vriendjes te worden?? Wat gaan ze hier uit halen?? En als Sony tog vrienden gaat kopen voor die bedragen dan zoek ik ook nog een vriend XD

0
test

@rpenning Heeft o.a. te maken met betalen voor de rechten van de films/series die onder het Sony label vallen, omdat Epic deze wilt streamen in Fortnite, en ongetwijfeld nog allerlei reclame deals waarmee PS5 wordt gebruikt als 'console of choice' voor de Unreal Engine.

0

@rpenning Pure marketing, nu gaat Epic lopen verkondigen dat de PS5 de beste console is voor hun engine en moeten wij geloven dat dat daadwerkelijk zo is.

0

Aanbevolen voor jou