Sony heeft meer dan 25 PlayStation 5-games in ontwikkeling

Sony heeft meer dan 25 PlayStation 5-games in ontwikkeling

Sony Interactive Entertainment heeft op dit moment meer dan 25 PlayStation 5-games in ontwikkeling.

Dat laat PlayStation Studios-baas Hermen Hulst - het voormalige hoofd van Guerrilla Games - weten in een nieuw artikel op Wired. "Er is een enorme hoeveelheid variatie aanwezig dat voortvloeit uit verschillende regionen. Grote, kleine, verschillende genres." 

Hulst gaf geen details over de aankomende games, behalve dat bijna de helft gebaseerd moet zijn op compleet nieuwe IP's in plaats van bestaande franchises. Enkele aankomende PS5-games van Sony die al zijn aangekondigd, zijn een nieuwe God of War, Horizon Forbidden West en Gran Turismo 7. Op 11 juni verschijnt daarnaast Ratchet and Clank: Rift Apart.

Ook bekostigt Sony de eerste game van een nieuwe studio van Jade Raymond. Daarnaast werkt Firewalk Studios, een ontwikkelaar bestaande uit voormalige Destiny- en Halo-ontwikkelaars, aan een AAA-multiplayerervaring voor PlayStation 5.

In hetzelfde artikel laat een woordvoerder van Sony weten dat PlayStation 5-gamers tussen november 2020 en maart 2021 81 procent meer tijd op hun PS5 spendeerden dan in dezelfde lanceringsperiode op hun PS4. Ook zijn er 11 procent meer games verkocht op PS5 dan op PS4 wanneer de lanceringsperiodes naast elkaar worden gelegd.

 
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Top! Dit is een goeie reactie van Sony op de aankoop van al die studio’s door Microsoft. De gamer is de winnaar hiermee.

0
test

Een leuk bericht met name voor de PlayStation 5 bezitters, maar wat zegt dit nou eigenlijk werkelijk? Natuurlijk zijn er altijd games in ontwikkeling, dat geldt voor elk platform. Zoiets beweren, dat er 25 games (of meer) in ontwikkeling zijn voor de PlayStation, is eigenlijk een vorm van promotie voor iets wat feitelijk niets meer is dan een open deur. Althans, zo denk ik er over. Want er worden maar een paar titels genoemd, die feitelijk reeds bekend zijn. Dus zegt de aankondiging niet zo erg veel. Als er daadwerkelijk 25 titels stuk voor stuk afzonderlijk zouden worden genoemd, dan hoor je mij niet. Dan is het duidelijk. Dit vorenstaande is trouwens uitsluitend als kritische houding bedoeld naar het hoofd van PlayStation Studios, die deze vage bewering heeft gedaan.

0

Aanbevolen voor jou