'Sony brengt dit fiscale jaar vier miljoen minder PS5-consoles uit'

'Sony brengt dit fiscale jaar vier miljoen minder PS5-consoles uit'

Sony zou dit fiscale jaar, dat loopt tot eind maart 2021, vier miljoen minder exemplaren van de PlayStation 5 uitbrengen dan aanvankelijk gepland.

Dat meldt Bloomberg op basis van bronnen. Eerder dit jaar meldde de website dat Sony tot en met 31 maart 2021 wereldwijd vijftien miljoen exemplaren van de aankomende console zou verschepen, maar dit zou zijn bijgesteld naar ongeveer elf miljoen exemplaren.

De reden zou zijn dat een chip in de console lastiger dan verwacht te fabriceren is. De chipmaker verantwoordelijk voor de custom ontwikkelde chip zou in sommige gevallen zo'n vijftig procent van de verwachte hoeveelheid chips maken. Wel zou dat aantal de afgelopen tijd zijn toegenomen. Desondanks zou Sony hierdoor de verwachte aantallen hebben moeten bijstellen.

Sony lijkt ondanks de vermindering van productie grote verwachtingen te hebben omtrent het succes van de console: het bedrijf heeft volgens Niko Partners-analist Daniel Ahmad dit jaar zestig vluchten of vliegtuigen geboekt om exemplaren van de console naar de Verenigde Staten te verschepen en zo aan de hoge vraag te voldoen. De rest wordt via schepen geëxporteerd. Het is sneller, maar duurder om goederen via vliegtuig te verschepen ten opzichte van schepen.

De releasedatum en prijs van de PlayStation 5 is nog altijd niet bekend, maar morgen om 22:00 uur Nederlandse tijd zendt Sony een presentatie uit rondom de console en diens games - mogelijk wordt daar meer bekendgemaakt.

PlayStation 5
Playstation 5

Playstation 5 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

'Play Has No Limits'. Ironisch.

0
test

Ach 1 ding doet Sony in iedergeval beter, geen verwarring zaaien wat betreft de naamgeving EN specs.. Bij Sony is het gewoon wel of geen optical drive, en niet een enorm verschil in prestatie EN geen optical drive.. En de naam 'series' is ook de slechts gekozen naam tot nu toe, One was al zeer verwarrend omdat het niet de 1e xbox uberhaupt was.

0
test

Xbox Series S en Xbox Series X net als voorheen de Xbox One S en de Xbox one X. Dat valt idd ook vrij lastig te begrijpen @SuperDre

0

Aanbevolen voor jou