Sniper Elite-ontwikkelaar koopt Woolfe: The Red Hood Diaries | Gamer.nl

Sniper Elite-ontwikkelaar koopt Woolfe: The Red Hood Diaries | Gamer.nl

Het Britse gamebedrijf Rebellion heeft de franchise Woolfe: The Red Hood Diaries op een veiling gekocht. De serie werd geveild na het faillissement van de Belgische studio Grin.

Ruim 2300 mensen ondersteunden de Kickstarter-campagne die voor de game werd gestart. Er werd ruim 72.000 dollar opgehaald om de ‘cinematische sprookjesplatformer’ destijds te realiseren. In Woolfe speelt een wraakzuchtige Roodkapje de hoofdrol. Het spel kwam in maart uit op Steam, maar was niet genoeg om Grin voort te laten bestaan. In augustus ging studio Grin failliet.

Jason Kingsley, het hoofd van Rebellion, zegt tegen Eurogamer: “De art was goed. Ik vond de sfeer die het creëerde leuk. Ik vond wel bepaalde aspecten van de gameplay heel frustrerend, of gewoon slecht.” Kingsley had contact met Wim Wouters, de oprichter van Grin, voordat hij overging tot de aankoop.

Rebellion heeft alles wat te maken heeft met het spel opgehaald in België, waaronder de fysieke beloningen voor mensen die het spel via Kickstarter hebben gesteund en een beloning hiervoor waren beloofd. In een update op de Kickstarter-pagina zijn meer details te lezen over de overname en de beloningen die worden uitgedeeld. 

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou