Creative director Richard Ham zegt grote plannen te hebben met Brink 2 en 3. Het eerste deel in de trilogie zal in de lente van 2010 uitkomen voor PC, Xbox 360 en PlayStation 3. Volgens Ham zal deze game “een nieuwe mijlpaal in de game-industrie zal worden, waar gamers naar terug willen blijven komen".

“We proberen om een multiplayerervaring te maken die spelers, die normaal geen multiplayermodus spelen, uitnodigt”. Hiermee refereert Ham naar games als Call of Duty, die voor beginnende spelers een hoge instapdrempel kan hebben.

The Ark

Brink is een shooter van ontwikkelaar Splash Damage, bekend van Enemy Territory: Quake Wars, in samenwerking met uitgever Bethesda Softworks. De game speelt zich af in de toekomst in een drijvende stad genaamd “The Ark”.

The Ark is het prototype van een perfecte stad waarin er plaats en levensmiddelen beschikbaar zijn voor 5.000 personen. In het spel blijkt de bevolking te zijn gegroeid naar 50.000 personen wat een groot tekort aan levensmiddelen veroorzaakt. Een burgeroorlog is in opkomst.