Sega onderzoekt mogelijkheid Shenmue-remasters | Gamer.nl

Sega onderzoekt mogelijkheid Shenmue-remasters | Gamer.nl

Sega doet onderzoek naar de mogelijkheid om een remaster van Shenmue 1 en 2 naar huidige consoles te brengen. Dat vertelt Dan Sheridan, community manager van de Europese tak van Sega in een community update.

Volgens Sheridan wilt Sega de remasters "dolgraag uitbrengen", maar zijn er enkele complicaties die in de weg staan. "Helaas is het niet zo simpel dat we de games gewoon naar huidige consoles brengen, omdat we er zeker van moeten zijn dat ze voldoen aan de kwaliteit tandaarden van de originele games. En met games als Shenmue 1 en 2, die een diepgaande wereld hebben door de toevoeging van gelicenseerde producten, zijn er extra complicaties. Maar desondanks willen we het graag een realiteit maken en zijn we aan het onderzoeken of dat mogelijk is."

De originele Shenmue-games verschenen beiden op de Dreamcast in respectievelijk 2000 en 2001. Een jaar na release werd Shenmue 2 ook geport naar de Xbox.

Shenmue 3 is momenteel in ontwikkeling nadat het via een succesvolle Kickstarter-campagne ruim 6 miljoen dollar ophaalde. De game moet volgend jaar december verschijnen voor PlayStation 4 en pc.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou