Project Freedom begon ooit als de opvolger op de Homeworld-achtige RTS game Project Earth. Het spel zou wederom een RTS gaan worden en ging met de codenaam P2 door het leven. Op een gegeven moment besloten de makers echter het roer totaal om te gooien - waarschijnlijk toen ze zich realiseerden dat Project Earth niet zo bar goed verkocht had - en besloot men het RTS concept te laten varen en de ruimtesetting te gebruiken voor een actiegame. Project Freedom was geboren.

Project Freedom speelt zich af in de ruimte zoals deze in de werkelijkheid bestaat - althans, zo lang het om locaties binnen ons zonnestelsel gaat. Zo zal Mars in dit spel er grotendeels net zo uit zien als in het echt. Wanneer je buiten ons zonnestelsel treeds, zal je vooral met de fantasie van de Poolse makers van het spel geconfronteerd worden.

Een sterk punt van Project Freedom is volgens de makers de intiutieve interface, die eigenlijk niet eens gewenning vergt en waarmee je direct aan de slag kunt. Het betreft hiet dan ook geen space-combat titel, maar een rasechte actiegame waarbij je lekker om je heen mag schieten. Vreemd genoeg kent het spel wel een tutorial, maar dat terzijde. Op de officiële website staat alvast wat leesvoer voor je klaar, mocht je graag overtuigd worden met bewegende beelden, dan kun je deze trailer jezelf overtuigen. Project Freedom zou nog dit kwartaal moeten verschijnen en de nieuwe screenshots zien er alvast veelbelovend uit. Voor dit resultaat is wel gebruik gemaakt van een ATI Radeon 9600 PRO, heb je dat, dan weet je ongeveer wat je kunt verwachten.