Schafer: 'XBLA en PSN te gesloten' | Gamer.nl

Schafer: 'XBLA en PSN te gesloten' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Schafer vindt dat Xbox Live Arcade en PlayStation Network ondanks een veelbelovend begin niet zo geweldig zijn geworden als enkele jaren terug gedacht werd. Zo is er volgens hem te weinig aandacht voor indietitels op de platformen. "Ik wou dat er meer ondersteuning, meer marketing en betere plaatsing op het dashboard was. Het had ons eigen Sundance Film Festival kunnen worden, een geweldige plek voor indieontwikkelaars", vertelt Schafer.

Volgens Schafer richten de onafhankelijke ontwikkelaars nu hun pijlen op andere manieren van distributie, mede vanwege de hoge kosten die gepaard gaan met XBLA en PSN. "Het kost 40.000 dollar om te patchen en dat kunnen we niet betalen. Open systemen zoals Steam, die ons toestaan onze eigen prijzen te bepalen, en het compleet alleen doen, zoals bij Minecraft. Daar gaat het heen."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou