Rune Factory 4 komt alsnog naar Europa | Gamer.nl

Rune Factory 4 komt alsnog naar Europa | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Op 11 november komt de game voor de 3DS uit via de Nintendo eShop. XSEED verzorgt de Europese release van de game, die in de lente van dit jaar uit had moeten komen. In januari werd de uitgave stopgezet door MarvelousAQL. Er werd geen reden gegeven voor het besluit. Mogelijk had het te maken met het faillisement van ontwikkelaar Neverland, die de oorspronkelijke Rune Factory maakte.

Rune Factory begon als een spin-off van de farming sim Harvest Moon. Onderstaande trailer toont de westerse versie van Rune Factory 4 voor 3DS, die in de lente dit jaar uit had moeten komen. In Noord-Amerika en Japan is de game al wel verkrijgbaar.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou