Rocket League heeft wereldwijd 50 miljoen actieve spelers | Gamer.nl

Rocket League heeft wereldwijd 50 miljoen actieve spelers | Gamer.nl

Rocket League heeft wereldwijd een mijlpaal van 50 miljoen actieve spelers bereikt. Ontwikkelaar Psyonix maakt dit bekend via href="https://twitter.com/RocketLeague" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Twitter</a>.

Psyonix bracht Rocket League in 2015 uit en is sindsdien uitgegroeid tot een razend populaire game. Door de jaren heen bracht de ontwikkelaar de game naar meerdere platformen, wat een belangrijke factor is in het uitbreiden van het aantal spelers.

Een andere belangrijke oorzaak van de groei van Rocket League is cro play-optie. Daarin is het voor spelers mogelijk om met spelers op andere platformen samen te spelen. Dit geldt echter momenteel nog niet voor de console van Sony, die zich verzet tegen de functie.

In de betreffende tweet van Psyonix werd als reactie de vraag gesteld of er Cro platform-parties naar de game komen. Deze functie werd door Psyonix eerder uitgesteld, omdat het ervoor wil zorgen dat het foutloos functioneert op alle platformen. Een cro play party is een manier om met vrienden op andere platformen in dezelfde lobby te komen.

Met de tijd heeft Rocket League ook meerdere malen nieuwe content naar de game gebracht. Zo werd eerder nog een nieuw dlc-pakket aangekondigd met een Hot Wheels-thema.

Bekijk hieronder de trailer van de nieuwe Hot Wheels dlc-pack van Rocket League.

Rocket League is beschikbaar voor pc, Xbox One, PS4 en Switch.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou