'Resident Evil 7 was te eng, Village is meer gebalanceerd'

'Resident Evil 7 was te eng, Village is meer gebalanceerd'

Waar Resident Evil 7 volgens feedback een te enge ervaring was, daar moet Village de momenten van horror en rust beter afwisselen.

Dat claimt producent Tsuyoshi Kanda in een interview met Axios Gaming, dat volgens VGC te lezen was via een nieuwsbrief. Volgens hem wilde het ontwikkelteam van Village spelers niet afschrikken, nadat men had vernomen dat Resident Evil 7 té eng was.

Kanda: "Wanneer we een nieuwe Resident Evil-game ontwikkelen, is ons doel niet altijd om het enger dan het vorige deel te maken, maar om een balans te vinden en een enge, maar leuke ervaring te bieden. Qua feedback (voor RE7) hebben we gehoord dat het te eng was om te spelen."

Hij vervolgt: "Aan de ene kant was dat ons doel, dus dat is een groot compliment. Maar aan de andere kant is ons doel ook om iets te maken dat iedereen kan spelen. Dus we hebben de spanningsboog (in Village) iets versoepeld in vergelijking met Resident Evil 7, zodat spelers niet in constante angst leven."

Daarmee zegt Kanda dus niet dat Resident Evil Village minder eng is dan het zevende deel. Wel lijkt het er op dat er minder uitgestrekte periodes in de game eng zijn en dat er meer variatie tussen actie- en horrorelementen in de game zit.

"We kijken altijd naar de spanningsboog", vervolgt Kanda. "We weten dat mensen immuun voor angst geraken als ze constant in spannende situaties of omgevingen aanwezig zijn. Momenten van troost functioneren juist als buffer, zodat mensen niet compleet ongevoelig raken voor horror. De saveruimtes in veel Resident Evil-games zijn daar een prima voorbeeld van - spelers kunnen hier even bijkomen, wetende dat ze veilig zijn."

Village is het achtste deel in de franchise en bevat onder andere Chris Redfield uit de originele game. De game draait om Ethan Winter, die na het zevende deel naar een luguber Oost-Europees dorp reist en daar onder andere een kasteel onderzoekt. Er is nu een demo van de game beschikbaar en het spel verschijnt aanstaande vrijdag voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Stadia en pc. Mensen die het spel kopen, ontvangen ook de gratis multiplayergame Resident Evil Re:Verse - deze komt pas ergens in de zomer uit.

Resident Evil Village

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

RE7 was inderdaad behoorlijk aan de enge kant. Vrij weinig rustpunten, eigen alleen bij de opslag momenten.Wel een heel heel gaaf deel. First Person gameplay maakte het ook wel extra eng denk ik. Hopelijk stoppen ze in deeltje 8 ook wat meer typische RE puzzeltjes.

0
test

Ik ben ter voorbereiding op village nu re7 aan het spelen. Zeker een enge game, merk nu inderdaad dat ik wat ongevoelig ben geworden op ong 70% van de game nu schat ik.

0

Aanbevolen voor jou