Sony CEO Ken Kutaragi heeft laten weten dat de PSP hoogstwaarschijnlijk in maart naar Europa en de Verenigde Staten zal komen. Ondertussen is de handheld al vanaf 12 december in Japan verkrijgbaar en zijn er zo'n vijf honderd duizend exemplaren door Sony verscheept. Men hoopt tegen het eind van maart maar liefst 3 miljoen exemplaren de wereld ingestuurd te hebben. Het statement van Ken Kutaragi bouwt voort op de uitspraak die Sony eerder deed en waarin de PSP op een release "tussen januari en maart" gemikt werd. "It will probably be March," Sony Computer Entertainment (SCE) president and CEO Ken Kutaragi told reporters at a gathering of business executives, responding to a question on when it would start selling the PSP in the U.S. market.

"We'd like to launch in Europe during March as well. You've got Easter," Kutaragi said, referring to the Easter holidays in late March.

De grote concurrent van de PSP, de Nintendo DS, zal tevens rond maart in Europa verschijnen. Deze handheld verscheen 21 november in Amerika, en op 2 december in Japan. Nintendo hoopt een niet misselijke hoeveelheid van 5 miljoen exemplaren verscheept te hebben aan het einde van maart. Dit lijkt goed haalbaar te zijn, aangezien er volgens de laatste berichten al zo'n 3 miljoen DS units verkocht zouden zijn.

Sony wist als laatste nog te melden dat er problemen zijn met het verkrijgen van genoeg onderdelen voor de fabricage van voldoende PSP's. Hierdoor komt de doelstelling van 3 miljoen geleverde exemplaren eind maart in het geding. Desondanks houdt men vast aan het doel om een serieuze bedreiging te vormen voor marktleider Nintendo.