Project Cars wordt uitgegeven door Bandai Namco | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De game moet in november verschijnen op Xbox One, PlayStation 4, pc en Wii U. Daarnaast werkt de game met de virtual realitybrillen Oculus Rift en Project Morpheus.Project Cars komt niet meer naar de Xbox 360 en PlayStation 3.

Project Cars staat voor Community A isted Racing Simulator. De racesim, ontwikkeld door Slightly Mad Studios, is namelijk gefinancierd door fans van het genre. Ook de ontwikkelaar zelf heeft meebetaald aan de ontwikkeling van de game. De game biedt een realistische racesimulatie. Spelers krijgen verschillende hulpmiddelen om te leren rijden. De game draait op een vergevorderde versie van de Madne -engine, waar ook diverse Need for Speed-games op hebben gedraaid.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou