De Russische uitgever Russobit-M kondigt vandaag een nieuwe RPG aan voor de PC welke pas in 2005 zal verschijnen. Phase: Exodus is de naam van deze RPG en voor de verandering is een atoombom deze keer niet de oorzaak van de bijna-ondergang van de aarde en de mensheid. Doordat de aarde namelijk van zijn baan af is gaan wijken begonnen de gravitatie toe te nemen waardoor de aardkorst in beweging kwam. Dit had dan weer tot gevolg dat de mensheid in 2014 tenonder ging. Binnen enkele tientaleln jaren kwam de mensheid echter weer terug, maar in de tussentijd was er het een en ander veranderd. Nieuwe gevaren staan op de loer in deze RPG met de volgende features:- realistic sci-fi world

- classical 3rd person view

- quests matrix - the complex of connected quests, partly built with the technology of plot projecting

- APARpS - specially developed role system

- more abilities to interact with the gaming world (entering the house through windows, many kinds of "quiet killing", constructing of weapons and equipment, many tactical solutions, hard social interaction, etc.)

- multiplayer mode

- more than 150 kinds of weaponsHet zal nog even duren voordat we Phase: Exodus kunnen spelen, doch voor fans van spellen als Fallout is er alvast weer iets om naar uit te kijken.