Strafrechtelijk onderzoek tegen Pokémon-lekkers gestart

Strafrechtelijk onderzoek tegen Pokémon-lekkers gestart

Kort voor de release van Pokémon Sword en Shield krioelde het internet van de gelekte pokémon. The Pokémon Company heeft inmiddels bekendgemaakt dat ze een strafrechtelijk onderzoek zijn gestart om deze personen voor de rechter te krijgen.

Volgens Forbes zijn er al een aantal gebruikersnamen getraceerd die (mede)verantwoordelijk zijn voor het lekken van de pokémon en informatie. Het gaat hier om Discord-gebruikersnamen en 4chan-berichten. De leaks zijn voornamelijk afkomstig uit het officiële Galar Region Strategie-boek, dat volgens The Pokémon Company achter slot en grendel moest blijven. Uiteraard ging dit helemaal mis en werden foto's van bladzijdes uit het boek gedeeld op het internet, niet geheel onverwachts gingen deze afbeeldingen in een mum van tijd viral.

In het officiële beklagstuk van The Pokémon Company staat geschreven dat het bedrijf de werknemers met toegang tot het boek op voorhand heeft onderzocht. Daarnaast zijn er verschillende geheimhoudingsovereenkomsten getekend en werden de boeken besloten geleverd. Iedereen die ook maar in de buurt kwam met een camera, was per direct in overtreding. Toch zijn er foto's gemaakt.

pokemon sword shield

The Pokémon Company is er inmiddels achter dat de foto's zijn genomen met een smartphone in een tijdsbestek van vijftien uur, op 1 en 2 november. De foto's zijn vervolgens gedeeld met vrienden en deze hebben de afbeeldingen geplaatst op Discord. Het gaat hier om 'foto's met nooit vertoonde pokémon, speciale vormen en vaardigheden'.

The Pokémon Company heeft Discord en 4Chan nu dringend verzocht om de gegevens van de gebruikers aan te leveren. Daarnaast heeft het bedrijf forensisch onderzoekers ingehuurd om het web door te spitten voor nadere details. Echter is inmiddels duidelijk dat het meesterbrein achter de gelekte informatie enkel actief was op Discord.

Vooralsnog is niet duidelijk of The Pokémon Company er in is geslaagd om de gegevens van 4Chan en Discord te verkrijgen, hierover later meer.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Een zaak voor detective pikachu !

0
test

@Blackdevil NL yeaah :)

0
test

gotta catch em all

0

Aanbevolen voor jou