PlayStation Store offline gehaald in China

PlayStation Store offline gehaald in China

De PlayStation Store is sinds zondagochtend offline in China.

Industrie-analist Daniel Ahmad maakte gisteren melding van het offline halen. "De officiële reden is het upgraden van beveiliging, maar het is onduidelijk wat hier precies mee wordt bedoeld."

Ahmad meldt dat vlak voordat de winkel offline ging, een Xbox-fan op Chinese social mediasite Weibo claimde dat hij de Chinese autoriteiten had verwittigd van een beveiligingsrisico op de PlayStation Store. Het zou gemakkelijk zijn voor gamers om gebruik te maken van services uit andere landen via de Store.

Er is voor nu geen reden om uit te gaan van de mogelijkheid dat PlayStation Store door hackers is aangevallen. In 2011 was PSN wereldwijd geruime tijd offline door de gevolgen van hackersaanvallen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

snitch fan boy die gene.

0
test

In het geval van China zal het vast niet gaan over beveiliging maar over censuur.

0
test

@MelvinChowder beetje beide ze mogen daar niet alles downloaden dus als je via omweg kan dat dus wel.

0
test

@MelvinChowder Nouja, als men via een backdoor in China kan switchen naar een ander land, dan is dat dus wel een beveiligingsprobleem, dat jij het niet eens bent hiermee is een ander verhaal. Maar je moet het zien als dat er bij ons bv ook geen kinderporno etc op mag staan, is het in china wat uitgebreider, maar in feite verschillen wij daar dus net zo min van als in China, want ook hier mag niet alles zomaar op zo'n service komen.

0

Aanbevolen voor jou