Pitchford: 'Duke Nukem Forever is niet mijn game' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens Pitchford is Duke Nukem Forever nog steeds helemaal volgens de visie van 3D Realms gemaakt. Het is niet een game die Gearbox gemaakt zou hebben. Pitchford antwoordde op de vraag of Duke Nukem Forever zijn eigen visie weerspiegelde: "Nee, dit is niet mijn game. Het is mijn bedoeling om ervoor te zorgen dat ik en jij en wij allemaal eindelijk de game krijgen waar we al die tijd op hebben gewacht. Dus het doel dat ik heb gesteld met mijn studio is om ervoor te zorgen dat de visie van 3D Realms wordt gerealiseerd."

Problemen

De ontwikkeling van Duke Nukem Forever begon al in 1997 door 3D Realms. Door uiteenlopende problemen werd de game keer op keer uitgesteld. Toen 3D Realms in 2009 failliet ging, kreeg Gearbox de opdracht om de shooter af te maken. Op 6 mei verschijnt de game voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou