Phil Harrison verlaat Atari, Nolan Bushnell keert terug | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Naast Bushnell is ook Tom Viden aangenomen bij Atari. Viden is de financiële man achter Lastminute.com en Netscape en zal dan ook de financiële kant van Atari gaan ondersteunen. Phil Harrison werd in 2008 na zijn vertrek bij Sony Computer Entertainment aangenomen als directeur van Atari. Zijn plan was om samen met David Gardner de uitgever op de schop te nemen om een betere toekomst te creëren. Een jaar later werd het bedrijf overgenomen door Namco Bandai, waardoor Harrison alleen nog maar deel uitmaakte van het bestuur. Naast Harrison en Gardner is ook ontwerper Paulina Bozek vertrokken.

Bushnell

Nolan Bushnell richtte in 1972 Atari op en kwam in 1974 met de legendarische game Pong. Bushnell is opgenomen in de Video Game Hall of Fame en de Consumer Electronics A ociation Hall of Fame. In 1984 werd Atari in drieën opgesplitst en verkocht waarna Nolan Bushnell opstapte. Hij heeft in de tu entijd meerdere ontwikkelstudios en bedrijven opgericht.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou