'Pac-Man werd ontwikkeld voor vrouwen' | Gamer.nl

'Pac-Man werd ontwikkeld voor vrouwen' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In het boek 'Replay - The History of Video Games', dat eind mei op de markt verschijnt, spreekt Iwatani met auteur Tristan Donovan over Pac-Man. Pac-Man moest een zeer schattig personage worden. "Door een schattig personage te maken hoopten we voornamelijk vrouwen aan te spreken met de game", aldus Iwatani. "De meeste arcadegames toendertijd waren gewelddadig en gericht op mannelijke spelers, waardoor in de arcadehallen voornamelijk mannen de games speelden." Door een game te maken die bij vrouwen intere e zou wekken, wilde men van arcadehallen een plek maken waar jonge stelletjes naartoe konden gaan op een date.

Cake en toetjes

"Toen ik mij probeerde voor te stellen wat vrouwen leuk zouden vinden in een game, dacht ik meteen aan vrouwen die cake en toetjes eten", vertelt Iwatani. "Ik begon toen te zoeken op het trefwoord 'eten' en kwam uit op een pizza met een ontbrekend stuk, waarop ik een idee voor het personage kreeg. Pac-Man is dus eigenlijk gebaseerd op die vorm." Replay - The History of Video Games bevat informatiemateriaal over de geschiedenis van videogames en ligt vanaf eind mei in de winkels.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou