Osiris en Saint-14 in Destiny 2 zijn homoseksueel

Osiris en Saint-14 in Destiny 2 zijn homoseksueel

De narrative designer van Destiny 2 heeft bevestigd dat de Destiny 2-personages Osiris en Saint-14 homoseksueel zijn.

Fans speculeerden hier al geruime tijd over. Niet alleen zijn Osiris en Saint-14 verhaaltechnisch nauw met elkaar betrokken, Osiris vindt in het huidige seizoen van de game ook brieven van Saint-14 waarin hij zijn "vurige phoenix" wordt genoemd.

Bungie's narrative director Robert Brookes heeft het nu bevestigd via Twitter. "Ja, Saint en Osiris zijn homoseksueel. Altijd al geweest." In andere tweets meldt hij: "Vertegenwoordiging is belangrijk. Of het nou om seksuele oriëntatie, ras of cultuur gaat. Het helpt je om met jezelf te identificeren, jezelf te begrijpen en je gezien te voelen." Brookes laat weten dat hij sinds hij bij Bungie werkt de personages als homoseksueel schrijft, "omdat ze dat op voorhand al waren".

 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

lekker boeiend

0

Ah we mogen ons hier niet uitspreken over opgedrongen diversiteit...

0
test

@RR020 Wat is dat precies, "opgedrongen" diversiteit?

0
test

@DevTrunks nou als een personage uitgesproken homoseksueel is, dan is dat zijn enige karaktereigenschap en dan wordt de diversiteit je dus opgedrongen. En als een karakter niet uitgesproken homoseksueel is, dan was het dus eigenlijk niet nodig voor het personage en wordt de diversiteit je dus opgedrongen. Je kan niet winnen van dit soort personen.

0

@DevTrunks Ander voorbeeld... Een orkest wil subsidie uit de kunstsubsidie pot. Dan wordt er eerst gekeken of het orkest een bepaald aantal donkere mensen heeft. Zo niet dan krijgt het orkest geen subsidie. Zo ja, en dan ook nog aanzienlijk percentage volgens mij als minimum, dan krijgt een orkest wel subsidie. Typisch een voorbeeld van gedwongen diversiteit. Het gaat niet om de kunst maar om de samenstelling van de aanvrager.

0

@RR020 Klopt. Meningen over homo's en lesbisch worden alleen geaccepteerd wanneer ze positief zijn. Andere mening leiden tot een ban, dat hebben we helaas hier vaak genoeg gezien. Ik plaatst zelf mijn eigen mening op de Chinese sociale media, aangezien de censuur bij de Amerikaanse en Nederlandse sociale media te eenzijdig is.

0

Aanbevolen voor jou