Het heeft een hele lange tijd geduurd maar eindelijk is het dan toch zo ver, Chris Sawyer is begonnen aan de officiële (maar wel indirecte) opvolger van Transport Tycoon. De game welke binnen de ontwikkelstudio van Sawyer nu bekend staat onder de naam Locomotion, wordt ontwikkelt op basis van alle kennis en ervaringen die men in het verleden reeds heeft opgedaan met onder andere de Rollercoaster Tycoon games.

Overigens is Sawyer niet van plan de game complexer te maken dan zijn illustere voorganger. Sterker nog, de game zou best weleens minder complex kunnen gaan worden, gezien de plezierfactor lang niet altijd van dat specifieke punt afhangt. In Locomotion zal men zich meer gaan concenteren op de interactie met de omgevingen en de concurrerende computertegenstanders die ook elk een eigen transportnetwerk proberen op te zetten.CS: I think the fun in both Transport Tycoon and RollerCoaster Tycoon is 50 percent in the construction process and 50 percent in world-watching. Of course, there are other things people enjoy in these games, like making a profit and beating other companies, but the main enjoyment comes from building things and watching the world in action. This is also my goal for the new game--to ensure that the construction process is inspiring and the world-watching process is fun and rewarding. Gezien er sinds 1994 heel wat vooruitgang geboekt is op technologisch vlak, is Chris Sawyer ook van plan hier gebruik van te gaan maken. Zo was hij in het origneel nooit tevreden over de AI van de tegenstanders in het spel, maar gezien computers nu heel wat meer processorkracht aan boord hebben zal dit in de opvolger sterk verbeterd zijn. Daarnaast betekent het ook dat de nieuwe game aanzienlijk meer verschillende soorten transportvoertuigen kan weergeven, er grotere maps aanwezig zullen zijn en er nu op verscheidene hoogtes gebouwd kan worden met zowel tunnels als bruggen.

Wel is men van plan een isometrisch oogpunt te behouden in het spel. Dit perspectief zou de gameplay die men in gedachten heeft namelijk perfect ondersteunen. Ten alle tijden geeft het een duidelijk overzicht met maximaal detail zonder dat de speler constant de camera moet roteren.

Voor meer informatie over deze nieuwe titel en de toekomstplannen van Chris Sawyer, surf je naar Gamespot waar een interview met de ontwikkelaar te lezen valt.