Vivendi Universal Games heeft vandaag bekend gemaakt dat de drie oprichters van Blizzard North, Erich Schaefer, Max Schaefer en David Brevik ontslag hebben genomen. Tevens is Bill Roper weggegaan bij het bedrijf.

Blizzard North was verantwoordelijk voor Diablo en haar opvolger Diablo 2, plus de uitbreiding Lords of Destruction. Blizzard zegt wel dat het weggaan van deze vier veteranen geen gevolgen heeft voor de in ontwikkeling zijnde games.In a statement, Blizzard Entertainment said Blizzard North co-founders Erich Schaefer, Max Schaefer and David Brevik, along with a fourth employee, Bill Roper, "resigned from the company to pursue other opportunities."

Blizzard said it did not expect the group's departures to have any effect on properties in development. The team that had been known as Condor joined Blizzard and became Blizzard North in February 1996.Of het echt allemaal zonder gevolgen blijft is de vraag, want het betreft hier zo ongeveer de vier belangrijkste medewerkers van deze firma. Het is trouwens niet de eerste keer dat er mensen blij Blizzard vertrekken om een eigen bedrijf te stichten of om wat anders te gaan doen. Zo vertrokken Chris en Ron Millar naar Jaleco waar ze nu aan Goblin Commander werken.

GameSpot heeft een interview met Bill Roper online waarin hij vertelt waarom hij weg gegaan is. Hij zegt dat hij niet genoeg vrijheid kreeg van Vivendi Universal om te maken wat hij zelf in gedachten had. Ze zijn dan ook van plan om met z'n vieren een nieuw bedrijf op te richten en ze zoeken een publisher welke hun creatieve vrijheid weet te bieden.