Ontwikkelaar Dontnod vertelt over het vlindereffect in Life is Strange | Gamer.nl

Ontwikkelaar Dontnod vertelt over het vlindereffect in Life is Strange | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Max, het hoofdpersonage, kan dingen oppakken en vervolgens de tijd terugspoelen. Het opgepakte item heeft ze dan alsnog bij zich. De speler gebruikt haar kracht om puzzels om te lo en en om meer te weten te komen over Max zelf. Ze krijgt hoofdpijn door het gebruiken van haar kracht en haar liefde voor fotografie lijkt van invloed op haar kracht. Iedere keer als ze de tijd terugspoelt staat ze stil en is ze overbelicht, als in een foto, terwijl de rest van de wereld terugspoelt.

De ging over het ontstaan van het spel. De eerste episode komt op 30 januari uit. Daarna volgen nog vier episodes. De gehele reeks kost momenteel 17,99 euro op Steam (er is 10 procent korting), normaal kost deze 19,99 euro.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou