Ontwikkelaar Bungie neemt definitief afscheid van Halo | Gamer.nl

Ontwikkelaar Bungie neemt definitief afscheid van Halo | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De ontwikkeling van Halo-games is sinds dat Bungie in 2010 een tienjarig contract tekende met Activision in handen van 343 Industries. Bungie was enkel nog verantwoordelijk voor het bijhouden van de gamestatistieken, het beheren van door gebruikers gemaakte content en het onderhouden van de Bungie Pro-service.

De ondersteuning van alle Halo games vindt vanaf nu plaats op Halo.Xbox.com. Bungie blijft wel alle reeds bestaande Halo-data bewaren op Bungie.net. Momenteel werkt 343 Industries aan Halo 4, dat gepland staat voor later dit jaar. De studio maakte ook al de remake van de eerste Halo.

Infographic

Bungie sloot zijn overdracht af met een infographic waarin statistieken te vinden zijn over de Halo-serie. Opgeteld hebben spelers van Halo-games 235.182 jaar in de multiplayergedeeltes van de spellen doorgebracht, op basis van data die Bungie bijhield via Bungie.net.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou